Kokkonst i kabyssen av seglaren Kristina Ehala Anderson.

Vi har nöjet att presentera en ny bok, nämligen Kokkonst i kabyssen.

Kokboken innehåller recept för tre veckor om kyl finns och en veckas recept utan kyl. Till recepten finns inköpslistor och veckoplanering. All mat är lagad ombord och anpassad för ett begränsat pentry. Spiralbunden för att ta minimal plats.

Pris 275 kr inkl moms. Frakt tillkommer med 35 kr. 

Att laga mat ombord kan vara en utmaning på många sätt. Utrymmet är begränsat, det finns oftast bara två gaslågor, det kan gunga och kränga så att ingen vill laga mat alls, än mindre äta. Men så nås en skyddad hamn på kvällskvisten och alla är hungriga och vill ha mat snabbt. Enklast är att ta till hel- och halvfabrikat men det är verkligen inte godast eller mest hälsosamt. Att planera måltider och proviantera kommer dessutom lätt i kläm bland alla andra viktiga förberedelser innan avfärd... Känns det igen?

Då är den här boken, Kokkonst i kabyssen, för dig. Här finns kompletta veckomenyer med recept och inköpslistor för en varm måltid för fyra portioner per dag. Tre veckors menyer är för båtar med kyl ombord, en veckas meny är för alla de som inte har en kyl.

Konceptet är lättlagat och gott från grunden med några enkla genvägar, utan att kompromissa med smak och kvalitet. Här finns också tips på sallader och smårätter lämpliga för de särskilda förhållandena till sjöss.

Tillagningsinstruktionerna är enkla att följa steg för steg så även den som inte tycker sig kunna laga mat ska lyckas. Den som vill kan förstås använda recepten och ingredienserna som inspiration till nya kombinationer.

Saxat ur Europas största båttidning Båtliv nr 2-2024:

"Vi rekommenderar den här boken inför sommarens seglatser"
Lars-Åke Redéen, Chefredaktör.

Författaren Kristina Ehala Anderson är kock och seglare. Hon har gjort flera långseglingar i Östersjöns alla väderstreck, runt Bottenviken, Norrlandskusten, Nordsjön och Nordatlanten. Hon menar att god, varierad och vällagad mat inte behöver vara krångligt på en båt. Den bidrar till trivsel och energi bland besättningen.


Utgiven av Fritidsskepparen Sverige AB

Författare: Kristina Ehala Anderson.

Format 210 x 210 mm.

Antal sidor: 100.

Vikt ca 313 gram.

ISBN 978-91-988864-2-9.       

Pris 275 kr inkl moms. Porto tillkommer med 35 kr.

Kan beställas här, mejla till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Glöm inte namn och adress. Kokkonst i kabyssen skickas oftast samma dag som du beställer. 

Säljs bland annat av av Bokus.se, Bryggboden.se, Erlandsons Brygga, Kartbutiken Stockholm, Sittbrunnen.se och swedishlighthouse.com