Ny bok

Hafsorkesterns haverier
Niklas Krantz är så vitt det är känt den förste att segla jorden runt i en Bavaria 30, en båt som knappast är tänkt för oceanseglatser. Det här är hans egen berättelse om allt som krånglade och gick sönder på hans båt under fem års världsomsegling.

Mastbrott på Atlanten, motorkrångel, skador på rodret, en autopilot som ger upp, ankarspel som rostar, en jolle som säckar ihop, pumpar som hänger sig och mängder med olika elfel är bara några av haverierna.

I ”Hafsorkesterns haverier” berättas utförligt om alla missöden och hur de klarades upp. Niklas Krantz delar generöst med sig, i denna unika bok, av sina segelbåtsfix och lärdomarna av de egna misstagen. Boken innehåller närmare ett par hundra bilder och tips för allt båtfolk.

Bokens framsida visar masten när den just fallit. Strax var stående riggen (vajrarna som höll masten på plats) avsågade och mast och segel sänktes mot en sista vila på 4000 meters djup.

Niklas skriver: ”Jag visste ingenting om äventyret eller om de människor och djur som jag skulle få möta över och under vattnet. Och jag visste inget om allt som kunde gå sönder på Hafsorkestern och hur man lagar det. Jag hoppas att jag med den här boken kan inspirera andra att våga ge sig ut i det okända, trots allt som gick sönder på min båt. Allt går att lösa!”

En världsomsegling är en prestation i sig. Att som Niklas Krantz tålmodigt och uppfinningsrikt reda ut alla haverier och fullborda 45 000 sjömil gör hans segling till en bragd.

Niklas Krantz driver webbsidan Sittbrunnen.se

Boksläpp på båtmässan Allt för sjön den 9 mars i B-hallen.
Pris 345 kr inkl moms. Porto tillkommer med 35 kr.

Beställning: Bengt Utterström, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
”Hafsorkesterns haverier” kan också köpas från bland annat Bokus.com, Bryggboden.se, Nautic-Center.se, Sailon.se, Seapax.se och VikingYachting.se

 

I Fritidsskepparens serie av nautiska böcker finns navigationsboken Fritidsskepparen för Förar- och Kustskepparintyg, Fritidsskepparens VHF/SRC-bok, Fritidsskepparens Radarbok med AIS, Fritidsskepparen om El, elektronik och nätverk ombord och Fritidsskepparen, Förarbevis för vattenskoter.

 

Fakta:

Titel: Hafsorkesterns haverier
Författare: Niklas Krantz

ISBN nr 978-91-527-5818-2
Format 21 x 21 cm
178 sidor
Vikt ca 570 gram

Boksläpp på båtmässan Allt för sjön den 9 mars i B-hallen
Pris 345 kr inkl moms. Porto tillkommer med 35 kr.

Beställning: Bengt Utterström, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
”Hafsorkesterns haverier” kan också köpas från bland annat Bokus.com, Bryggboden.se, Nautic-Center.se, Sailon.se och Seapax.se