Hej Navigationslärare,

2022

Nämnden för båtlivsutbildning, NFB, har nu infört intygsbevis i form av ett plastkort. I februari kommer en app som visar intygen i telefonen. Den blå boken finns ej längre att köpa, men den är fortsatt giltig. Den som har blå bok sedan tidigare kan fortsättningsvis få sigill införda i den. Intygsbevis på plastkort beställer var och en själv på NFBs webbsida batlivsutbildning.se . Se "Beställ intygsbevis." Inloggning sker via bank-id. All information finns på NFBs webbsida.

 

2021

Ny bok: Fritidsskepparens VHF/SRC-bok. Se webbsidans första sida.

Övningssjökorten finns att tillgå digitalt för undervisning *Klicka vidare*

Förarintygs- och Kustskepparskrivningar är numera centrala. Förhörsförrättare får endast använda av NFB utfärda skrivningar.

 Lärarpärm:

Det finns en digital lärarpärm till Fritidsskepparen. Pärmen innehåller Powerpoints och lärarinformation med bland annat undervisningstips till alla 17 kapitel. Den är uppdaterad till 2021.

Totalt finns det över 400 bilder som gör undervisningen mera levande och innehållsrik. Det är bilder på kartografi, lanternor, fyrbelysning, ljudsignaler, väjningsregler, bilder från undervisningssjökorten (både 616, 931 och 61/92) med mera. Några korta filmer finns också med om propellerverkan med mera.

Lärarpärmen kostar 780:- vid nedladdning (950:- på USB). Uppdatering kostar 495 :- . Rekommenderas minst vart annat år. För mera information, kontakta Bengt Utterström.

Nyhetsbrev:

Jag förmedlar gärna nyheter till dig som undervisar i navigation och använder boken Fritidsskepparen. Det kan vara nyheter från Sjöfartsverket, Transportstyrelsen, NFB eller andra myndigheter och organisationer. Inte sällan är det nyheter som rör navigationsundervisningen eller boken Fritidsskepparen.

Sänd mig din mejladress till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Hör gärna av dig om du har några frågor om undervisningen eller Fritidsskepparen.

Mejl: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Med vänliga hälsningar

Fritidsskepparen

Navigationsboken Fritidsskepparen

Bengt Utterström
Lutra Marin AB
Gamla Vägen 7, plan 3
170 74  Solna

070-647 54 32
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.